Groene kamerplanten
Wat de voordelen van groene kamerplanten zijn, heeft u reeds gelezen onder de algemene titel "Kamerplanten".
Wat zijn "groene" kamerplanten?
Heel eenvoudig: het zijn kamerplanten die niet bloeien en die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. Ze vormen de perfecte oplossing bij de zoektocht naar de invulling van een open ruimte. Maar let op: niet iedere kamerplant heeft dezelfde hoeveelheid licht en water nodig. De voornaamste "groene" kamerplanten zijn in ons tuincentrum in Aalst steeds ter beschikking.
- Voor invulling van ruimtes met (veel) licht. M.a.w.: zon- halfschaduw
- Sansevieria
- Goudpalm
- Monstera
- Alocasia
- Strelitzia
- Allerhande soorten ficussen (traditionele ficus, ficus lyrata, rubberplant, ficus bonsai, etc.)
- Yucca
- Lichtgekleurde draecena
- Polyscias
- Fatsia/vingerplant
- Schefflera
- Phoenix
- Beaucarnea
- Voor invulling van ruimtes met weinig zonlicht. M.a.w.: schaduw
- Sansevieria
- Kentia
- Varen
- Spathiphyllum (MAAR: hoe meer licht, hoe meer witte bloemen)
- Zamioculcas
- Donkergekleurde draecena
- Philodendron
Oeps... water geven
Het is niet altijd even eenvoudig. "Hoe vaak en hoeveel water heeft mij kamerplant precies nodig?", is een veelgestelde vraag in ons tuincentrum.
Doorgaans hebben "groene" kamerplanten 1 maal per week water nodig. Al zijn er bepaalde soorten zoals de zamioculcas en de sansevieria waar 1 maal om de 2 weken volstaat. De hoeveelheid water hangt af van de soort, de standplaats en warmte binnenshuis. De meeste kamerplanten geeft u best onderaan water zodat de wortels het vocht stelselmatig kunnen opnemen.
Verder is het niet altijd zo dat wanneer de aarde aan het oppervlak uitgedroogd is, de plant automatisch water nodig heeft. Het is perfect mogelijk dat deze bovenste laag uitgedroogd is maar dat de kluit onderaan nog zeer nat is. In dit geval heeft de plant niet meteen water nodig.
Voeding, glans en ziektes
De aarde rondom de kluit van de plant raakt na een bepaalde tijd uitgeput. Met als mogelijk gevolg: weinig tot geen verdere groei, gele bladeren enzoverder. Daarom is het belangrijk om tijdens de groeiperiode de kamerplanten om de twee weken kamerplantenvoeding te geven.
Geeft u uw plant graag een frissere look? Dan kan bladspray hiervoor zorgen! Opmerking: lees werking op achterkant spray
Net als bij mensen kunnen planten ziek worden. Last van wolluis, spint of andere ziektes? In ons tuincentrum hebben wij hiervoor de gepaste bestrijdingsmiddelen.